RCA 2011 - Tarife si oferte speciale de asigurare
 • Asigurare de asistenta rutiera
 • Avertizare meteo
 • Servicii Casco
 • Premii
Anul 2011 nu a adus prea multe schimbari in ceea ce priveste asigurarea RCA. Ramane insa cu efectele unei mari schimbari din 2010, introducerea sistemului Bonus Malus care la un an de la introducere inca poate contine erori.

 • Suma maxima asigurata pentru despagubiri RCA in anul 2011 este de 3.5 milioane de euro pentru vatamari corporale si deces si 750 mii de euro pentru pagube aduse bunurilor (fata de 2.5 milioane pentru vatamare corporala si deces si 500 mii euro pentru pagube materiale in 2010).
 • RCA Ieftin.
  Asigurarea RCA fiind o asigurare obligatorie si acoperind aceleasi riscuri indiferent de compania de la care o cumparam are ca diferenta intre produsul vandut de o companie sau alta doar pretul. Despre asigurarea RCA in sine nu putem spune ca o companie vinde o polita mai de calitate decat alta, si datorita faptului ca nu se adreseaza in mod direct asiguratului/cumparatorului, acesta prefera produsul cel mai ieftin de pe piata. Astfel multe companii de asigurari au scazut pretul politei de asigurare fie pentru perioade mai scurte de timp in cadrul unor promotii fie acordand reduceri anumitor categorii sociale sau tipuri de vehicule.

  Printre categoriile sociale tintite prin aceste reduceri putem amintii: pensionarii, someri, bugetari sau parinti. Unele din acestea au o baza solida pentru acordarea acestor reduceri de pret, precum RCA mai ieftin pentru persoanele care au copii minori - presupunand maturitate din partea acestora si mai multa grija la volan datorita responsabilitatii crescute si a posibilei prezente a copiilor in autovehicul. Insa reducerile acordate somerilor sau bugetarilor nu au temei in privinta reducerii riscului asumat de catre asigurator. Acesti soferi pot fi de orice varsta si pot conduce masini sport sau nu.
 • Oferte speciale.
  Alti asiguratori insa incearca sa atraga clientii prin adaugarea la polita de asigurare RCA a unor bonusuri de care sa beneficieze si asiguratul nu doar tertii.
  Printre acestea putem aminti:
  • Asigurarea de asistenta rutiera care ofera asiguratului unele beneficii oferite de companii care asigura tractare, depanare, transport, corespunzatoare acestui tip de serviciu.
  • Avertizare meteo - pentru conditii atmosferice severe care pot afecta calatoria cu autovehicolul
  • Servicii Casco - in cazul in care suntem implicati intr-un accident din vina unui tert, putem opta sa fim despagubiti de societatea noastra de asigurari in locul celei la care este asigurat vinovatul (de folos in cazul in care partea vinovata are asigurare la o companie notorie pentru intarzierea despagubirilor sau neplata)
  • Premii - prin tragere la sorti, asiguratul poate castiga diferite premii, incepand de la aparatura electronica pentru masina pana la excursii sau chiar masini
rca-ieftin.ro%20