Asigurare de asistenta rutiera
Asigurarea de asistenta rutiera va poate fi oferita fie separat, fie impreuna cu o polita RCA sau CASCO, in functie de promotiile existente in cadrul fiecarei companii.
In cazul in care este inclusa intr-o alta polita (cum ar fi RCA-ul), de cele mai multe ori aceasta asigurare include doar remorcarea sau transportul masinii pana la o unitate service.

In cazul in care dicutam despre o oferta separata, asistenta rutiera poate cuprinde si alte servicii, cum ar fi:
  • Linie telefonica speciala pentru a semnala nevoia acestui serviciu
  • Depozitarea masinii pe perioada noptii
  • Transportul pana la un service autorizat
  • Repatrierea autoturismului avariat (in cazul in care accidentul a avut loc in afara tarii)

Pe langa toate acestea, clientul poate opta pentru o clauza care sa ii puna la dispozitie o alta masina in situatia in care cea aflata in proprietate personala nu poate fi reparata in timp util, sau o alta optiune care ii da dreptul la cazare hoteliera peste noapte.

De mentionat este si faptul ca cele mai multe companii de profil va vor ajuta si in alte cazuri decat accidentul. Astfel, puteti beneficia de asistenta si in cazul in care vi se pierd cheile, ramaneti in pana de combustibil sau faceti o pana dubla.
In cazul in care doriti o astfel de asigurare valabila in intreaga Europa, exista societati de profil care va pot pune la dispozitie aceste polite, cu diferite prime de asigurare. In functie de optiunile dorite, valoarea serviciilor prestate poate varia de la 5000 la 100.000 euro, in aceste clauze fiind incluse asigurari de sanatate si viata pentru pasagerii aflati in autoturism.
Atentie, aceste polite nu includ si plata reparatiilor.

Odata cu aparitia crizei, asiguratorii se axeaza pe vanzarea politelor de asigurare obligatorie precum asigurarea RCA. Cel mai etalat beneficiu cand este vorba de vanzarea acestei polite este "ieftin" , dar nu toate companiile incearca sa atraga clientii prin reducerea preturilor, unii ofera bonusuri sau completari ale politei de asigurare RCA. Un asemenea bonus este includerea asigurarii de asistenta rutiera in polita RCA. Aceasta functioneaza de regula ca si o asigurare de asistenta rutiera clasica dar cu mai putine beneficii.
rca-ieftin.ro%20