Asigurare Auto Carte Verde
Acest document este echivalentul RCA-ului in cazul in care calatoriti in exteriorul tarii, astfel ca in cazul in care provocati un accident compania asiguratoare va plati daunele produse de catre dumneavoastra. La fel, tot prin sistemul Cartea Verde veti fi despagubit in cazul in care circuland pe drumurile din Romania sunteti accidentat de catre un conducator auto strain.

Cartea verde inclusa in polita RCA - Pentru a preintampina problemele ce pot aparea la completarea cartii verzi, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, polita RCA –obligatorie in tara noastra- contine si Cartea Verde, fiind emise in acelasi timp pe cale electronica.

  • Valabilitate teritoriala - Acordul international Carte Verde cuprinde in total 45 de tari. Cartea verde inclusa in polita RCA este valabila pe teritoriul tuturor tarilor membre UE precum si Elvetia, Croatia si Andora, indiferent de la ce companie de asigurari cumparati aceasta polita.

    Majoritatea asiguratorilor ofera acoperire pe langa aceste tari si in celelalte state membre ale acordului, dar este intotdeauna recomandat sa verificati lista tarilor pentru care polita cumparata este valabila ( vezi foto) In cazul in care tara in care doriti sa calatoriti cu autoturismul personal nu este inscrisa pe aceasta lista, va trebui sa cumparati o polita de asigurare Carte Verde care sa acopere si acea locatie.
  • Despagubiri - Fiind in posesia unei asigurari Carte Verde aveti aceasi acoperire ca si in cazul Asigurarii de Raspundere Civila Auto din tara. In cazul in care va faceti vinovat de producerea unui accident intr-o tara pentru care detineti o polita valabila, despagubirile vor fi suportate de societatea de asigurari la care ati incheiat polita.
rca-ieftin.ro%20