Ce cuprinde Polita RCA?
Asigurarea de Raspundere Civila Auto este un contract intre societatea de asigurare si asigurat, prin care asiguratorul preia raspunderea de a despagubi un tert accidentat din vina asiguratului, pentru pagube materiale, vatamari corporale sau deces precum si cheltuieli de judecata ale persoanei sau persoanelor vatamate.

In baza acestui contract de asigurare, asiguratul este de acord sa plateasca o anumita suma de bani, numita prima de asigurare, societatii de asigurari iar in schimbul acestei sume, asiguratorul isi asuma riscul de a plati despagubirile necesare conform conditiilor din contract.

  • Intocmirea politei RCA
    Pentru contractarea acestei asigurari RCA puteti contacta o agentie de asigurari sau un broker de asigurari. Pentru a fi siguri ca polita de asigurare a fost completata corect este recomandat sa aveti cu dumneavoastra cartea de identitate si talonul autovehiculului pentru care doriti sa cumparati asigurarea.

    O alta optiune este cumpararea politei RCA online, in acest caz completati un formular cu datele autovehiculului si datele personale, in urma caruia veti putea comanda polita fara a fi nevoit sa mergeti la un sediu al companiei preferate sau al brokerului de asigurari.

    Avantajul acestei metode este economisirea de timp in ceea ce priveste cautarea ofertelor de asigurare. Trimitand formularul online veti primi preturile si ofertele speciale de la mai multe companii dintre care puteti alege asigurarea potrivita nevoilor dumneavoastra. De cele mai multe ori puteti opta pentru trimiterea politei cumparate direct acasa, economisind din nou timp cu deplasarea pana la sediul fizic al companiei.
  • Cartea Verde inclusa in asigurarea RCA. Din ianuarie 2007 asigurarea Carte Verde care acopera raspunderea civila auto si in afara granitelor Romaniei, este inclusa in polita de asigurare RCA. Este vorba de sectiunea de culoare verde, punctul B in care este descrisa acoperirea teritoriala, polita respectiva fiind valabila in tarile mentionate in lista de pe acest act.
  • Vinieta RCA. Odata cu cumpararea politei de asigurare veti primi si vinieta RCA, care face dovada posesiei unei polite de asigurare valabile si care trebuie lipita pe parbrizul autovehiculului.
  • Formular constatare amiabila. Majoritatea asiguratorilor sau brokerilor care comercializeaza polite RCA va vor oferi gratuit si cateva exemplare de formulare pentru constatare amiabila precum si un ghid de folosire al acestuia. In cazul in care nu primiti acest formular, este dreptul dumneavoastra sa il cereti sau in cazul in care ati primit dar aveti nevoie de mai multe exemplare, puteti oricand sa va adresati brokerului sau companiei de asigurare de la care ati cumparat asigurarea RCA.
rca-ieftin.ro%20