Asigurare pentru masina noastra: RCA si CASCO
RCA si CASCO
Nevoia de mobilitate intr-o lume din ce in ce mai rapida in care distantele se scurteaza datorita mijloacelor de transport din ce in ce mai performante si mai rapide, face ca autoturismul personal sa fie o necesitate.

Este vorba totusi despre un bun pretios, valoarea unei masini ne fiind mica nici chiar cu ocazia scaderii preturilor la autoturisme ce a intervenit odata cu criza financiara din ultimii ani.

Vorbim despre un bun pe care nu il putem schimba cu usurinta si repararea caruia constituie un efort financiar care de cele mai multe ori depaseste bugetul normal al familiei.

Si bineinteles, cu cat mai scumpa masina cu atat este mai mare acest efort financiar.

  • Polita de asigurare vine in ajutorul nostru prin transferul raspunderii asupra companiei de asigurari. Daca este vorba de o asigurare CASCO - platim o suma mica de bani ca in cazul unui eveniment nefericit sa nu trebuiasca sa platim toate cheltuielile cu repararea masinii sau in cazul distrugeri totale sau a furtului, sa o inlocuim. In cazul asigurarii RCA, compania de asigurari va despagubi pe cel accidentat de noi si va suporta si eventuale cheltuieli de judecata.
  • Polita de asigurare RCA este obligatorie pentru toate autovehiculele inregistrate sau inmatriculate in Romania precum si pentru cele in curs de inmatriculare sau inregistrare. Aceasta polita nu apara direct posesorul ei ci pe cei pagubiti de acestia. Indirect, posesorul politei este aparat de eventuale procese civile care pot fi indreptate asupra lui ca si parte vinovata intr-un accident, dar luand in considerare obligativitatea acestei asigurari, acesta este protejat prin politele de asigurare a celorlalti participanti la trafic. Afla mai multe despre polita de asigurare RCA sau aplica acum pentru o asigurare RCA.
  • Asigurarea CASCO este insa cea care ne protejeaza direct autovehiculul asigurat. Aceasta polita de asigurare se contracteaza de regula pentru autoturisme cu o vechime mai mica de 10 ani in stare buna de functionare. Riscurile acoperite de aceasta asigurare sunt mai multe decat cele cuprinse in polita RCA, incluzand si avarierea masini din vina proprietarului sau posesorului politei de asigurare precum si furtul acesteia. Din aceste motive asigurarea full Casco este mai scumpa decat cea de raspundere civila.
rca-ieftin.ro%20